Menu

Veelgestelde vragen

 • Waar is de inhoud van de lessen Ontspannen Zwangerschap uit opgebouwd?
 • De gehele cursus is opgebouwd uit eerlijke informatie waar je echt iets aan hebt. Er wordt aandacht besteed aan een goede houding. De vloeiende yogareeksen geven je het heerlijke gevoel dat je echt los kunt laten, ademhalings- en concentratie oefeningen (van Simone Kamping, hypnobirthing en mindfulness) voor tijdens moeilijke momenten en je bevalling. We gaan werken aan je angst en hoe je om kan gaan met pijn vanuit de psychoprofylactische methode. We geven je veel eerlijke informatie zodat je keuzes kunt maken vooraf en tijdens je bevalling. Er wordt een hele les aandacht besteed aan het laatste stuk van je bevalling en hoe je op een rustige manier kan persen. Ook nodigen we je uit om contact te maken met je kindje d.m.v. visualisaties (hypnobirthing). En de ontspanningsoefeningen zijn heerlijk zodat je leert echt te ontspannen en makkelijk in slaap te vallen. Ook krijg je handige tips over zwangerschap en bevallen. In deze cursus zit alles wat je wil weten en kunt toepassen, een andere cursus is hiernaast niet meer nodig. Je volgt de lessen zonder je partner, iedere week in groepsverband.

 • Uit hoeveel lessen bestaat de Ontspannen Zwangerschapscursus?
 • In de Ontspannen Zwangerschapscursus komen diverse thema’s aan bod waarbij alle oefeningen, tips en uitleg aan bod komen ter bevordering van een voorspoedige bevalling. Je kan op elk moment in je zwangerschap starten vanaf 12 weken en mee doen tot 2 weken voor je uitgerekende datum. Je kan langer mee doen, dan neem je een losse les erbij. Dat wat je gaat leren is geen truc daarom raden om op tijd te starten zodat je gemiddeld 12-14 lessen mee gaat doen. Meer is altijd goed en door herhaling maak je je de ademhalingstechniek en de oefeningen nog meer eigen en kan je tijdens de bevalling goed bij jezelf blijven.

 • Wat is het beste moment om te starten met de lessen?
 • Je kunt vanaf 12 weken zwangerschap instromen en de lessen blijven volgen tot 2 weken voor je uitgerekende datum. Er wordt les gegeven in een groep met ruimte voor persoonlijke aandacht. In de Ontspannen Zwangerschapscursus komen alle onderwerpen aanbod die belangrijk zijn voor jouw zwangerschap en voorbereiding op de de bevalling. Het is wenselijk om in het begin van je tweede trimester te starten. Dan kan je veel oefenen.

 • Zijn de lessen voor iedereen geschikt?
 • De rustige lessen zijn erg toegankelijk en “met beide voeten op de grond”, zeker niet zweverig en kan je van het begin tot het eind van de zwangerschap volgen. Je hoeft geen yoga, mindfulness etc. ervaring te hebben. Je krijgt veel tips en we doen prachtige oefeningen om tot rust te komen. Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte voor een lach en een traan. Je gaat helemaal ontspannen naar huis en bouwt veel vertrouwen op en leert je lichaam goed kennen. Heb je twijfels, bijvoorbeeld in verband met je conditie of lichamelijke klachten? Neem dan even contact met de coach op via het contactformulier op deze pagina om te overleggen

 • Waar worden er allemaal lessen gegeven?
 • Op dit moment wordt er les gegeven in Arnhem, Ede, Westervoort, Zevenaar, Doetinchem, Venray, Venlo, Sittard, Echt, Nijkerk, Amersfoort, Zeist, Hilversum, Bussum, Breda, Rosmalen, Den Bosch, Boxtel, Eindhoven, Purmerend, Lochem en Zutphen.

 • Wat zijn de kosten van de proefles en lessenreeks?
 • Deelname aan een proefles kost € 10,00. De lessen kosten € 14,25 per les. Je betaald per lessenreeks. Inschrijfgeld € 15,00 (bij inschrijven lessenreeks). Sommige verzekeraars vergoeden de cursus bij een aanvullende verzekering. Of je geeft het jezelf cadeau!

 • Hoe schrijf ik me in voor een proefles of lessenreeks?
 • Inschrijven kan je op de deze pagina doen: https://inschrijven.ontspannenzwangerschap.nl/.

  Je kiest de locatie waar je een proefles wilt doen of een lessenreeks wil volgen. Daarna kies je voor proefles of lessenreeks en volg je de stappen in het proces. Wanneer je eerst nog iets meer wil weten over lestijden, locatie waar de les plaats vindt etc. kan je ook eerst naar de betreffende locatiepagina gaan via https://www.ontspannenzwangerschap.nl/locaties/. Hier vind je gegevens over de dag, tijd en locatie waarop les gegeven wordt en wie er op de betreffende locatie lesgeeft

 • Is er ook een mogelijkheid om mij samen met mijn partner voor te bereiden op de bevalling?
 • Partner Workshop: In een groep met anderen stellen krijgen jullie handvatten om jou te ondersteunen tijdens de bevalling. Voor jou is het een heerlijke verwen workshop. Voor de partner is het vooral praktisch, je krijgt veel tips. Nu worden deze workshops alleen nog gegeven in Arnhem. Jullie zijn van harte welkom (in het najaar komt deze workshop op meerdere locaties). Wil je je hiervoor inschrijven? Klik dan hier.

 • Het leven is even anders dan normaal nu... Maar je zwangerschap gaat gewoon door. Gelukkig maar.
  Een goede voorbereiding is zo belangrijk straks voor je bevalling. En ook dat verandert niet.
  Daarom gaan onze Ontspannen zwangerschapslessen gewoon door! Op een aangepaste wijze, online!
  Ben jij nu tussen de 20 en 32 weken zwanger? Meld je dan gewoon aan of neem even contact op via het contactformulier voor meer informatie!