Menu

Martine’s verhaal

Ik had voorafgaand aan de bevalling al een paar dagen last van diarree en veel harde buiken. Op maandagochtend verloor ik de slijmprop en toen hoopte ik al dat de bevalling niet lang meer op zich liet wachten. ’s Middags had ik even op bed gelegen en toen ik opstond verloor ik al wat vruchtwater. Ik heb toen de verloskundige gebeld en mijn moeder vast gewaarschuwd dat onze zoon misschien bij haar zou slapen die avond. Toen mijn man met onze zoon thuis kwam, zijn we gaan eten en toen hebben we maar besloten om onze zoon naar mijn moeder te brengen. Ik had toen nog geen weeën maar we dachten: stel dat de bevalling toch op gang komt dan is hij maar vast bij mijn moeder.

We waren rond 19.00 uur bij mijn moeder en ik voelde toen de eerste steek in mijn buik en ik verloor nog steeds vruchtwater. De verloskundige zou om 20.00 uur langskomen dus we zijn snel weer naar huis gegaan. Om 20.00 uur had ik de verloskundige aan de lijn en toen hebben we afgesproken dat ze een uur later zou komen omdat ik nog niet heel veel weeën had. In dat uur kwamen de weeën goed op gang. Ik kon ze staand leunend op verwarming goed opvangen. Later ben ik op mijn knieën bij het bed gaan zitten zodat ik daar wat op kon leunen. En ik denk rond 20.30 uur werden de weeën heftiger en ben ik op mijn linkerzij op bed gaan liggen. Zo kon ik de weeën goed opvangen. Mijn man heeft even later ook de verloskundige gebeld dat de weeën nu wel heel vaak kwamen en toen waren ze al in de buurt. Rond 21.00 uur controle gehad en toen had ik al 6 cm ontsluiting. Als ik nog in het ziekenhuis wilde bevallen, moesten we meteen op pad anders zouden we het niet meer halen. Ferdinand en ik vonden in het ziekenhuis bevallen toch wel fijn dus we zijn snel daar heen gegaan. In de auto nog twee flinke weeën gehad ondanks dat het maar 5 minuten rijden is voor ons. Daar snel in de rolstoel gezet en naar de verloskamer gebracht. De verloskundige zei toen al dat ik binnen een half uur een baby zou hebben. Ik kon gelukkig nog steeds de weeën goed weg ademen en had ook nog even rust tussen de weeën door. We hebben de baby goed laten indalen voordat ik mocht persen en toen was de baby er binnen een paar minuten. Onze tweede zoon is om 22.20 uur geboren. De placenta kwam daarna ook gelijk. Ik heb geen weeënstorm gehad, geen complicaties en geen naweeën. Een prima bevalling zo. We mochten ook iets na middernacht weer na huis.

Al met al vanaf de allereerste wee tot aan de geboorte 3,5 uur… dus ongeveer vanaf 3-4 cm heeft mijn bevalling maar 2 uur geduurd.

Ik ben er echt van overtuigd dat de ontspannen zwangerschapslessen mij weer goed hebben geholpen. Ik kon mij goed ontspannen en kon zo de weeën goed opvangen. De verloskundige gaf dat ook aan. Ze kon zien dat ik yoga gedaan had. Bedankt weer voor de fijne lessen en ik kan het iedereen aanraden die zwanger is.

Het leven is even anders dan normaal nu... Maar je zwangerschap gaat gewoon door. Gelukkig maar.
Een goede voorbereiding is zo belangrijk straks voor je bevalling. En ook dat verandert niet.
Daarom gaan onze Ontspannen zwangerschapslessen gewoon door! Op een aangepaste wijze, online!
Ben jij nu tussen de 20 en 32 weken zwanger? Meld je dan gewoon aan of neem even contact op via het contactformulier voor meer informatie!