Menu

Ontspannen zwangerschap in Lochem

 • In alle drukte (leren) ontspannen
 • Goed voorbereid bevallen
 • Controle over je ademhaling
 • Ontspanning als basis
 • Bij jezelf blijven
 • Informatie over keuzes maken
 • Contact maken met de baby
 • Accepteren van wat er is
 • Positief leren denken
Meedoen met een proefles

Waarom ontspannen zwangerschap

Door alle drukte, angsten en stress vergeten we vaak hoe mooi een zwangerschap eigenlijk is. Het is het begin van een nieuw leven op de wereld zetten. Hoe mooi is dat!

De lessen zijn erg toegankelijk en “met beide voeten op de grond”, zeker niet zweverig en kan je van het begin tot het eind van de zwangerschap volgen. Je hoeft geen yoga, mindfulness ervaring te hebben. Je krijgt veel tips en we doen prachtige oefeningen om tot rust te komen.

Er wordt aandacht besteed aan een goede houding. De vloeiende yoga reeksen geven je het heerlijke gevoel dat je echt los kunt laten en ademhalingsoefeningen (van Simone Kamping, yoga en mindfulness) voor tijdens moeilijke momenten en je bevalling. We gaan werken aan je angst en hoe je om kan gaan met pijn vanuit de psychoprofylactische methode. Ook nodigen we je uit om contact te maken met je kindje d.m.v. visualisaties (hypnobirthing). En de ontspanningsoefeningen zijn heerlijk zodat je leert los te laten en makkelijk in slaap te vallen.

Kosten

Deelname aan een proefles kost € 10,00.
De lessen kosten € 14,25 per les.
Inschrijfgeld € 15,00 (bij inschrijven lessenreeks).
De meeste verzekeraars vergoeden de cursus bij een aanvullende verzekering.

Of je geeft het jezelf cadeau!

Meedoen aan proefles

Benieuwd naar wat de lessen van Ontspannen Zwangerschap voor jou kunnen betekenen. Ervaar het tijdens een proefles waarbij oefeningen doen en tips geven om te ontspannen en en op je ademhaling te concentreren.

Ik doe graag mee aan een proefles

Lessenreeks

Heb je een proefles gevolgd of wil je je gewoon direct inschrijven voor een aantal lessen? Dan kan dat natuurlijk!
Bereid je goed voor op de bevalling en doorloop ontspannen je zwangerschap.

Je kan op elk moment in je zwangerschap starten. Wij adviseren je op tijd te beginnen en minimaal 12 tot 14 lessen mee te doen ( meer mag ook) zodat je de oefeningen en de ademhalingstechnieken je goed eigen kan maken.

Lessenreeks aanvragen
 • In alle drukte kunnen ontspannen
 • Goed voorbereid bevallen
 • Controle hebben over je ademhaling
 • Bij jezelf blijven
 • Informatie over keuzes maken
 • Contact maken met de baby
 • Accepteren van wat er is
 • Positief leren denken

Hester

Ontspannen Zwangerschapscoach

Mijn naam is Hester Houweling en samen met mijn man en onze twee zoontjes wonen wij in Lochem.

Mijn levensmotto is: “Volg je hart, want dat klopt altijd!” Rond mijn 19e jaar ben ik mij hier echt bewust van geworden. Ik volgde mijn hart naar Afrika om daar als beginnend verpleegkundige vrouwen en kinderen te ondersteunen. De vrouwen daar hebben zo’n mooie aardse oerkracht in volledige verbinding met de natuur, ondanks hun zware leven. Dit heeft mij diep geraakt en is mij altijd bijgebleven.
Thuiskomend wilde ik meer met deze ervaring doen maar wist toen nog niet precies hoe.

Naast mijn werk als verpleegkundige heb ik mij altijd in de holistische zorg verdiept. Verder heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van: yoga, voeding, mindfulness en natuurlijke kraamzorg. Mijn eigen bevallingen waren de rode draad voor mijn verdere groei en ontwikkeling. Het begon voor mij duidelijk te worden dat ik na deze twee mooie zachte thuisbevallingen in bad, mijn ervaring en inspiratie graag wilde delen met andere vrouwen. Dus toen ik de lessen van Simone tegen kwam, hoefde ik niet lang na te denken!
Ik werk vanuit mijn kwaliteiten en levenservaring. Het is mijn passie om jou te inspireren en je bewust te maken van je eigenwaarde, deze te behouden en te bekrachtigen. Zo kan je goed voor jezelf, je kindje en je omgeving zorgen zodat we samen de wereld tot bloei laten komen! En met behulp van deze fijne lessen creëren we een veilige omgeving waarin jij in alle rust een uurtje kan ontspannen. Verder leer je hoe je in verbinding met jezelf en je kindje blijft om zo toe te werken naar een ontspannen bevalling. Zo ervaar je hoe je jouw wereld van binnenuit kunt vormgeven en je je niet hoeft te laten leiden door alles wat van buiten komt.

Ik nodig jou ook uit om je hart te volgen, want dat klopt altijd! Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten in Lochem en Zutphen. Voel je welkom!

Lieve groet, Hester

Formulier

Locatie: Kinderdagverblijf Eigen-Wijs

Kinderdagverblijf Eigen-Wijs
Leichelweg 26
7241 CV Lochem
dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur

Het leven is even anders dan normaal nu... Maar je zwangerschap gaat gewoon door. Gelukkig maar.
Een goede voorbereiding is zo belangrijk straks voor je bevalling. En ook dat verandert niet.
Daarom gaan onze Ontspannen zwangerschapslessen gewoon door! Op een aangepaste wijze, online!
Ben jij nu tussen de 20 en 32 weken zwanger? Meld je dan gewoon aan of neem even contact op via het contactformulier voor meer informatie!