Menu

Christel’s verhaal

Veel vriendinnen met kinderen hadden het over de ‘ pufcursus’. Niemand was enthousiast, maar je moest toch iets aan voorbereiding doen voor je bevalling… Ik wilde iets anders, iets waar ik echt iets aan had. Bij toeval kwam ik bij Simone terecht en ben ik een proefles gaan volgen.
In eerste instantie was ik bang dat het zweverig zou zijn, vanwege de yoga en de mindfullness oefeningen maar het tegendeel was waar. Simone staat met beide benen op de grond! Na de eerste les wist ik het: hier ga ik mee door! Hier ga ik wat aan hebben!

De groep was al snel goed gevuld met zwangere meiden. Heerlijk die dinsdagavond. Even echt een moment voor jezelf.  Naast alle ontspanning die de les me bracht, was het ook altijd een gezellig weerzien. Ook fijn om ervaringen uit te delen.

Toen mijn verlof was ingegaan, besefte ik dat ik eigenlijk wel zin had in de bevalling.  Dit klinkt gek, maar ik had het idee voorbereid te zijn door de cursus van Simone en de partnerworkshop die ik gevolgd had samen met mijn vriend. Dus onze dochter mocht van mij al komen.
Ik zat heerlijk op het terras te eten toen mijn vliezen braken. Thuis nog even de ademhaling gedaan die ik geleerd had, ik was er klaar voor. ’s Nachts kwamen de weeën op gang. Het was zover, onder dochter kwam eraan! We gingen er positief in en de bevalling verliep ook voorspoedig. Tot het persen. Het stagneerde en de bevalling wilde niet vlotten. Ook met de hulp van de gynaecoloog die er bij was gekomen lukte het niet. Uiteindelijk is er daarom samen voor gekozen haar ter wereld te brengen met een keizersnede. Ik merkte dat ik er vrede mee had. Het voelde als het juiste, al had ik het van te voren niet gedacht dat het zo ging lopen.

Achteraf kregen we van de verlosteam complimenten dat we zo rustig en positief waren gebleven (dit was blijkbaar niet altijd zo). Ik weet zeker dat dit mede komt door de cursus van Simone. Zij heeft mij geleerd in het moment te zijn en te focussen op mijn kindje. We deden dit voor ons kleine meisje en het is ons gelukt! Onze prachtige dochter is op de wereld.

Weg met ouderwetse pufcursussen. Ik kan iedereen aanraden naar de Ontspannen Zwangerschapscursus te gaan. Daar heb je echt wat aan!

Het leven is even anders dan normaal nu... Maar je zwangerschap gaat gewoon door. Gelukkig maar.
Een goede voorbereiding is zo belangrijk straks voor je bevalling. En ook dat verandert niet.
Daarom gaan onze Ontspannen zwangerschapslessen gewoon door! Op een aangepaste wijze, online!
Ben jij nu tussen de 20 en 32 weken zwanger? Meld je dan gewoon aan of neem even contact op via het contactformulier voor meer informatie!